Egyedi sörös esküvő saját készítésű kézműves sörrel

Egyedi sörös esküvő, hogy biztosan életed legszebb napja legyen!

Valami új, valami régi, valami kölcsön, valami sör – egészen jól cseng, ugye? Hiszünk benne, hogy a sör a szervezés és az esküvő során is fontos kellék lehet, más-más szempontból. Az előkészületek alatt  stresszcsökkentésnek ajánljuk némi sör elfogyasztását, míg az esküvőn dekorációs szerepet tölthet be. Nem hiszed? Mutatjuk, hogyan is néz ki egy sörös esküvő!

Hagyományosnak mondható megoldások

Bár az ötlet nem annyira elterjedt, mint amennyire megérdemelné, azért sok sörrajongó pár Nagy Napján játszik fontos szerepet az aranyló nedű. Ha ti is hasonlóan tennétek, rendelhettek tőlünk kézműves sörcsapot, hogy a násznép kedvére csapolhasson a menü elfogyasztása után! A sörcsap nem csak móka, de megjelenés szempontjából sem utolsó.

Összeállíthattok egy dekoratív sörfalat is színes sörösüvegekből. Itt két lehetőség van: egyrészt előre összedolgozhattok a barátokkal, hogy a sörfal üres üvegekből tudjon elkészülni, mint dekoráció. Másrészt használhatjátok a catering részeként is és tele rakhatjátok teli üvegekkel, ám ekkor vagy gondolni kell a megfelelő hűtésre vagy elég hamar kell elfogyasztani őket ahhoz, hogy ne melegedjenek fel.

Egyszerű sörösüvegekből számos más módon is készülhet dekoráció. Vékony, natúr színű spárgával vagy színes zsinórokkal körbetekerve szolgálhat asztaldíszként, virágot belehelyezve és a mennyezetről lelógatva pedig dekoratív virágtartó lesz. Készíthettek fali dekorációt is, ha sorba helyezitek őket és végigvezettek rajtuk egy fényfüzért.

Sörös esküvő dekorációs ötletek

Képek forrása: Pinterest

 

Inkább az egyedi sörös esküvő ötlete vonz? Készítsetek saját sört hozzá!

Gyertek el sörfőző tanfolyamunkra legközelebbi barátaitokkal és készítsetek egyedi kézműves sört az esküvőre! Miért lesz ez jó nektek?

  • kikapcsolhattok kicsit az esküvőszervezéssel járó hajtásból
  • örökre szóló élményt szerezhettek barátaitokkal és még közelebb kerülhettek egymáshoz
  • még sört főzni is megtanultok
  • az elkészített söröknek személyre szabott címkét tervezhettek és később fel tudjátok őket használni

Az erjedési idő lejárta után ugyanis meg is kapjátok az elkészült söröket, amikből szuper kis személyes dekorációk vagy ajándékok születhetnek. Adunk is egy-két ötletet:

Ültetőkártya helyett jelölhetitek a vendégek helyét névre szóló söreikkel, amiket egyúttal emlékül haza is vihetnek majd. Köszönőajándék helyett készíthettek kis „elsősegély csomagokat” a másnapra, amiben nyilván helyet kell kapnia egy gyógysörnek is.

Ha kevésbé vagytok édesszájúak és nem feltétlen akartok hódolni a hagyományoknak, lecserélhetitek az esküvői tortát és építhettek inkább egy sörpiramist. Ez aztán egyszerre lesz része a dekorációnak, ad alkalmat a közös koccintásra és vihető haza emlékként is.

Ha már el is varázsolt titeket a sörös esküvő gondolata, nézzétek meg az Esküvő Online esküvőszervező oldalt, ahol további információkat is találhattok rólunk, valamint ezernyi más szolgáltatóról is!