After Work Beer csapatépítés

Vagány csapatépítő ötletek, amik mindenkinek ínyére lesznek

A működő csapatépítő ötletek, bár sokfélék lehetnek, mégis van egy közös tulajdonságuk: természetes módon segítenek kapcsolatot teremteni egymással. Néha, főleg hosszú évek ismétlődő kényszere után, már nehéz újabb és újabb működő programmal előrukkolni. Mi most bővítettük a lehetőségek sorát és a már jól ismert meglévők mellé – amikről találsz infót ITT – kiötöltünk, sőt, kifőztünk egy újabbat. Megkönnyítjük nektek a szervezést és egyszerűen házhoz, pontosabban munkahelyhez szállítunk egy komplett sör- és programcsomagot. Ez az After Work Beer, ami az elnevezéséből sejthetően akár a munkanap végén is beiktatható, az utolsó munkaórákban, avagy azok után.

A csapatépítő ötletek egyik legmenőbbje

Csapatépítő ötletek tucatjaival találkozhatunk, amikor szervezésbe kezdünk. Sokszor mégis gondot okoz, miről is szóljanak ezek. Minél nagyobb a csapat, annál nehezebb kitalálni, mit csináljatok együtt. A csapatépítők nem lehetnek sem túl költségesek, sem túl megerőltetőek. Nem jó, ha ismétlődőek, kínos, ha elcsépeltek, és piszok nehéz olyan programot találni, amire ne lenne legalább egy kolléga, aki ne fanyalogna. A közös kirándulások, egyszerűbb játékok, a közös étkezések népszerűek, mert egyszerűek. Azonban előbb-utóbb unalmassá, kiszámíthatóakká válnak. És persze ott vannak azok, akik egyenesen utálják az ilyen kötelező programokat, főleg, ha azok utazással, plusz energiabefektetéssel járnak. Mi őket is megnyerjük. Nem hiszed? Fogd meg a sörünk!

A csapatépítők, bár maga a fogalom nem túl régi, komoly múltra tekintenek vissza. Kérdezzük csak meg az idősebbeket, mit jelentett 40-50 évvel ezelőtt egy munkahelyi brigádhoz tartozni munkaidőn kívül! Kirándulásokat, színházlátogatást, rendszeres összejöveteleket. A középkorban pedig az egy céhbe tartozók tartottak össze, messze a munkán kívül is, bár a közös lakomákat vagy a városfalak fegyveres védelmét aligha nevezték még teambuliding-nek. Legyen szó egy szocialista brigád összekovácsolásáról vagy a középkori mesterek közös poharazgatásáról, a sör, ez a könnyű, üdítő és vidító nedű általában ezek nélkülözhetetlen szereplője volt. Mi pedig ezt visszük el nektek a munkahelyre, irodába vagy műhelybe, vagy bárhová, ahol szívesen leültök velünk másfél órára különleges söröket kóstolni és kötetlenül beszélgetni a sörfőzés történelméről és rejtelmeiről. A sörkóstolás ma forradalmát éli, de ha nem igazán érzed a témát, itt van neked egy rövid videó, amolyan előképzés és kedvcsináló gyanánt: