Brew! Stúdió

Házi sör Sanyinál? Itt a gerillafőzés

Magyarországon ma bárki főzhet sört, ha bejelenti előtte a NAV-nál, de ettől még kereskedelmi forgalomba nem hozhatja. Saját főzdét beindítani ijesztően nagy összeg, megoldás lehet a gerillafőzés. De az mi?

Sört főzni nem éppen bonyolult folyamat. Kell hozzá víz, maláta, sörélesztő, komló és néhány lábos. „Előszeretettel hangoztatom, hogy ha a szükséges eszközöket nézzük, akkor a sörfőzéshez az alapanyagon kívül szinte minden megtalálható egy átlagos háztartásban – mondja Simonfai Balázs, „vándor” sörfőző, aki társával, Csanád Mártonnal Hara’Punk márkanév alatt főz. –  Bár egy fokolóra és egy 100 fokig mérni képes hőmérőre mindenképpen szükség van az edényeken kívül.” 

A teljes cikkért kattints ide!